Manóerdõ lakói
Manópillanatok
Manófül
Találkozzunk
Vendégkönyv
Manóbolt
Hol volt, hol lesz...
Manó hírek
Linkek
Kezünket fogják
A kosár megtekintéséhez, be kell jelentkezni!
(csak regisztrált tagok vásárolhatnak!)
Üdvözlünk a honlapunkon!
Mono Manó - Vánkos Rita
A Mono Manó Zenekar mûvészeti vezetõje, zeneszerzõje, szövegírója, gitárosa és énekese vagyok. Életemet kisgyermek koromtól kezdve végigkísérte a zene. Zeneiskolai tanulmányokat folytattam 10 évig zongora, 4 évig furulya, majd gitár tanszakon. Óvodapedagógusként és két gyermekes családanyaként az a tapasztalatom, hogy mesével, verssel, zenével nagyon sok élményt nyújthatunk és értéket közvetíthetünk rohanó világunkban a gyermekek, és a szülõk felé egyaránt. Legfõbb vágyam, hogy a Mono Manó szövegek és dallamok a zenekarom segítségével mindenkinek a fülébe és azon keresztül a szívébe juthassanak.
Bözse Manó / Bohóc - Dancs Erzsébet
 
Bözse Bohóc az én nevem,
a zene és ének a mindenem.
Játék móka, rosszalkodás,
ez mind én vagyok senki más.
 
Hegedülök, énekelek,
azért mident elkövetek,
hogy te jól érezd magad,
így a tenyered tapstól dagad.
 
Okos vagyok szép és szerény,
ezért éltet most a remény,
hogy jössz és velünk éled át
Mono Manó gyermekmûsorát.

Gergõ Manó - Kiss Gergõ
A Mono Manó Zenekar koncert- és rendezvényszervezõje, gitárosa, technikusa vagyok. Felkai Miklós tanítványaként sajátítottam el a gitározás alapjait, mellyel már két zenekarban is megörvendeztethetem a gyermekeket, felnõtteket egyaránt. Egy gyermekes családapa vagyok és boldogsággal tölt el, hogy kisfiam is rajongója a Mono Manó Zenekarnak, de büszkén tekint édesapjára a Doors emlékzenekar gitárosaként is.
A Mono Manó Zenekarról:
Zenekarunk 1998-ban alakult meg és azóta töretlenül dolgozik együtt a gyermekekért. 1999-ben jelent meg elsõ CD-nk "Szia" címmel melyen 16 dal hallható. A dalok úgy sokasodtak, mint Manóerdõben a fák, s olyan nagyra nõtték ki magukat, hogy a zenekarunk országszerte hangoztatja õket a különbözõ évszakoknak, eseményeknek, ünnepköröknek, hagyományoknak figyelembevételével.
2007.november 24-én jelent meg második CD-nk "Ünnepelj velünk!" címmel. A cím önmagáért beszél. A dalok a tél hangulatát, a gyermekek és felnõttek számára is várva-várt Mikulás és a karácsony ünnepet elevenítik meg. A lemez alcíme-"Zenei album az egész családnak"-is sokat sugall annak tartalmáról. Mono Manó egész családja elõadóként mutatkozik be az albumon a zenekar már jól ismert tagjai mellett.Ezzel az ünnepi lemezzel szeretnénk hangsúlyozni és "üzenni" a család, a szeretet fontosságát, a zene összetartó erejét és harmóniát teremtõ hatását.
A zenekarunk az évek folyamán szerzett tapasztalatok és a gyermekek, szülõk, valamint a gyermekprogram szervezõk igényeinek figyelembevételével kibõvítette szolgáltatásait. A zenés, mesébe ágyazott, interaktív gyermekeknek szóló koncertprogram mellett (melynek szükség szerint a teljes hangosítását biztosítjuk) vállaljuk a megrendelõk igényeinek szolgálatában a gyermekek arcfestését, lufihajtogatást, kézmûves mûhelyben való tevékenységek, bohócságok, banyaságok valamint sportversenyek, azaz akár egy teljes családi nap lebonyolítását.
A Mono Manó Zenekar célja: a Magyarországon élõ gyermekek készségeinek, képességeinek, tehetségének , személyiségének kibontakoztatása, fejlõdésük elõsegítése, illetve a sajátos nevelési igénybõl eredõ hátrányok csökkentése a gyermekek emocionális fejlõdésére alapozva, a kommunikáció és a zene segítségével, valamint az ismeretek, értékek tárgyilagos, több oldalú közvetítése, sokoldalú élmény- és tapasztalatnyújtással. Továbbá célunk saját szerzeményeink megismertetése és elterjesztése. Mert hisszük és valljuk, hogy:
"Mindenik embernek a lelkében dal van
 És a saját lelkét hallja minden dalban
 És akinek szép a lelkében az ének
 Az hallja a mások énekét is szépnek."
(Babits Mihály)
Köszönjük a bemutatkozás lehetõségét és a bizalmat:
Vánkos Rita, Dancs Erzsébet, Kiss Gergõ
Manóerdõ Manói